Je tuin winterklaar maken!

We verwachten je op 9 november vanaf 10u op de kringlooptuin.  Stel je je vragen over kringlooptuinieren winterklaarmaken 2019of meer specifiek over het winterklaar maken van je tuin?  Om 10u30 tot ongeveer 12u begint een sessie toegespitst op het winterklaar maken. Dat houdt onder andere in wat je moet doen om planten te beschermen, ervoor te zorgen dat ze in de lente het weer snel goed gaan doen, over vogeltjes een handje helpen de winter door te komen ... en we spelen natuurlijk in op je vragen. Dus kom rond 10u naar de kringlooptuin gelegen naast het recyclagepark aan de Populierenhoeve te Zandhoven en dat dus op
9 november

Interesse in een cursus POMPOEN SNIJDEN?

KWB Pulle geeft een CURSUS POMPOENSNIJDEN
Je hebt het vast al gemerkt : de pompoenen beginnen weer naast voordeuren op te duiken.
Als je wilt leren hoe je best een griezelig Halloween-figuurtje kan uitsnijden, kan je je inschrijven voor de cursus pompoensnijden voor kinderen en volwassenen.

pompoen2019

Op donderdag 31 oktober 2019 om 14 uur geeft KWB/Pulle je in de parochiezaal in de Dorpstraat te Pulle uitleg en kan je tegelijkertijd zelf met een mes, schraper en prints aan de slag.
In de prijs van 4 euro is de pompoen inbegrepen.
Het best dat je zelf kan meebrengen is , een tafelbeschermer, soeplepel, viltstift en een plastic zak en eventueel het mesje van de vorige deelname.
Vooraf inschrijven met naam en aantal deelnemers ten laatste op 25 oktober 2019:
via e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Per SMS : 0498 267 451   of  0497 899 415
Telefonisch : 03 484 44 66
Deelname is ter plaatse te betalen: 4 euro voor pompoen, snij, schraapmateriaal en sjablonen. Kinderen tot 6 jaar graag onder begeleiding.

Info over snoeihout, kom je dan?

hakselaarOp zaterdag 12 oktober verwachten we je vanaf 10u in zaal Amarillys van de evenementenhal 'de Populier' Populierenhoeve 22, 2240 Zandhoven.  Daar organiseren we een informatiesessie verzorgd door Vlaco. Het einde van de sessie is voorzien om 12u. 'Eén manier om je snoeiafval terug aan te wenden in de tuin, is versnipperen met een hakselaar. Maar hoe raak je wegwijs in het enorme aanbod aan hakselaars? Tijdens deze presentatie worden de verschillende types hakselaars onder de loep genomen en krijg je tips omdat snoeihout te gebruiken.'

Hieronder vind je wat er ons nog rest van ons jaarprogramma!


 

2017: De deur gaat weer open op zondag 4 juni!

Naar jaarlijkse gewoonte houden de Compostmeesters/Kringloopkrachten van Groot-Zandhoven ook nu weer hun Opendeur en dit op zondag 4 juni 2017 van 10u tot 17u samen met de Velt Ecotuindagen met Fietslus. Tony Sannen - de Compostsifter - gaat weer knutselen met de jeugd.composting

Voor onze bezoekers zal er de mogelijkheid zijn hun droge kelen door te spoelen met een warm of koud drankje. We hopen dat we ook dit jaar op het mooie weer zullen kunnen rekenen.  Het zal dan zeker weer een leuke dag worden waarop de Compostmeesters allen met raad en daad zullen bijstaan om hun tuin zo ecologisch mogelijk in de beste gezondheid te laten groeien en bloeien!.  We zullen ook trachten onze bewoners verder te helpen bij het zo veel mogelijk recycleren van hun afval om zo onze afvalberg nog verder te verminderen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Opendeurdagen 2016

opend2016 01opend2016 02opend2016 03

 Naar jaarlijkse gewoonte hielden de Compostmeesters/Kringloopkrachten van Groot-Zandhoven ook nu weer hun open deur en dit op 4 en 5 juni 2016 van 10 tot 17 uur samen met de Velt Eco tuindagen en Natuurpunt. Dat was op het gemeentelijk composterf op de Populierenhoeve vlak naast het kringlooppark te Zandhoven. Voor zondag 5 juni had Velt een fietslus uitgewerkt. De routebeschrijving daarvan vind je via http://www.velt.nu/ecotuindagen. Op zaterdag 4 juni om 15 uur was Ivo Pauwels van de partij, Ivo, eenbekend tuinman van Radio 2 en auteur van diverse boeken. Hij verraste ons met leuke verhalen en antwoordde op jullie tuinvragen. Ook onze imkers van 'de Bij hoort er bij' waren eveneens aanwezig en verschaften veel nuttige info. Dit jaar waren er ook speciale gasten; de ambachtelijke mandenvlechtster Lieve Lieckens en ook Tonny Sannen die zijn 'Compostsifter' demonstreerde en met de jeugd aan het knutselen sloeg.. 

Bewaren

Bewaren

Opendeurdagen 2014

Op 31 mei en 1 juni 2014 hielden de Compostmeesters/Kringloopkrachten van Groot Zandhoven op hun Composterf weer een geslaagd opendeurweekend met 288 bezoekers. Zij werkten samen met Velt, Natuurpunt, Oxfam en KVLV Pulle en werden hierbij  logistiek gesteund door het Gemeentebestuur Zandhoven
Zaterdag gaf Ivo Pauwels samen met de Compostmeesters uitleg over composteren en verraste de aanwezigen met een interessante quiz die de winnares een leuk boek opleverde. Samen met de Imkervereniging De Bij Hoort Erbij 
gaf hij uitleg over de aanwezige hommelkast van Bio Best en de Imkers beantwoordden zater- en zondag  de talloze vragen over de bijen.  Gans het weekend toonde Houtdraaier Bruno Cantrijn zijn kunnen om met afvalhout prachtige dingen te maken!
Zondag was Valkerij Neverland  van de partij met hun educatieve, professionele roofvogeldemonstratie. Deze demo werd twee maal gebracht op een manier die jong en oud fascineerde.
Nadien was het de beurt aan de lesgeefster van KVLV  die onder het motto  "Red de restjes" de aanwezigen handige tips gaf om te voorkomen dat  voedsel in de vuilnisbak terechtkomt. De dames van KVLV Pulle toonden door het maken van zeer lekkere proevertjes, die zeker in de smaak van de aanwezigen vielen,dat zij de boodschap in ieder geval goed begrepen hebben.De kleur- of collagewedstrijd voor de jeugd  leverde 46 prachtige kunstwerkjes .
Op 23 juni   werden de prijzen voor de jeugd en ook deze voor de volwassenen uitgedeeld door de Compostmeesters in het Gemeentehuis van Zandhoven.  
De Compostmeesters houden er aan alle gasten, helpers, vrijwilligers en sponsors nogmaals van ganser harte te bedanken voor hun medewerking. 
 

Open tuin bij Ivo Pauwels

ivo-openduer-2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Opendeurdagen 2015

Zoals ieder jaar organiseerden de compostmeesters van Zandhoven, dit keer op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2015, hun opendeurdagen.
Ook Oxfam, Natuurpunt, de imkers van 'De bij hoort erbij' en Velt namen eraan deel.
Op zaterdag werkte Ivo Pauwels mee aan het hoogtepunt van die dag en stond ter beschikking voor velen die vragen hadden in verband met hun tuin.
De compostmeesters kregen vele sterk geïnteresseerden over de vloer, sommigen om te beginnen composteren, anderen met vragen van gevorderden. In totaal waren er 201 bezoekers. Compostmeester Tony Sannen uit Oud-Turnhout die ons geregeld bijstaat specifiek met zijn eigen ontworpen compostziften, zorgde dit jaar voor een succesvol extraatje waarbij kinderen hun eigen insektenhoteltje konden in elkaar steken. Tof initiatief zo bleek.
De compostmeesters zorgden voor gratis drankjes en versnaperingen en spanden zich zo in om voor Nepal wat centen bij elkaar te sprokkelen. Dit voor het Mobiel Hospitaal van Belg Dr Pierre Soete Orthopedisch Chirurg Traumatoloog. Hij verblijft reeds 15 jaar in Nepal en verschaft de bevolking in afgelegen arme gebieden met zijn team gratis kwaliteitsvolle en gespecialiseerde hulp. Nu na de aardbeving van 25 april 2015 en de naschokken meer dan broodnodig maar hiervoor heeft hij geld nodig.  Tijdens de Opendeurdagen verzamelden we dankzij de bezoekers een mooie som. De totale gift van 704,00 € werd rechtsreeks overgemaakt aan het "Nepal Mountain Mobile Hospital" die  hiervoor oprecht bedankten! Meer info over hen op www.nmmh.clinic

 
opend2015 5 opend2015 4 opend2015 1 opend2015 3 opend2015 2  
'De bij hoort erbij' geeft uitleg Ivo Pauwels insektenhoteletje maken Zo werkt men met compostbakken Zo ziet goede compost eruit  
De compostmeesters van Zandhoven danken allen die aanwezigen waren, de vrijwilligers, onze sponsors Rijmenants, DCM, Rekad en Biobest en allen die op hun manier bijdroegen tot het succes van ons weekend o.a. de bakkers Kurt Van Laer van Pulle en Bakkerij Sleeckx van Pulderbos, alsook het personeel van de Gemeente Zandhoven voor hun logistieke steun.
De compostmeesters zijn Renée Buysen, Willy Jacobs en Marc Lambrechts.