2017: De deur gaat weer open op zondag 4 juni!

compostingNaar jaarlijkse gewoonte houden de Compostmeesters/Kringloopkrachten van Groot-Zandhoven ook nu weer hun Opendeur en dit op zondag 4 juni 2017 van 10u tot 17u samen met de Velt Ecotuindagen met Fietslus. Tony Sannen - de Compostsifter - gaat weer knutselen met de jeugd.
Voor onze bezoekers zal er de mogelijkheid zijn hun droge kelen door te spoelen met een warm of koud drankje. We hopen dat we ook dit jaar op het mooie weer zullen kunnen rekenen.  Het zal dan zeker weer een leuke dag worden waarop de Compostmeesters allen met raad en daad zullen bijstaan om hun tuin zo ecologisch mogelijk in de beste gezondheid te laten groeien en bloeien!.  We zullen ook trachten onze bewoners verder te helpen bij het zo veel mogelijk recycleren van hun afval om zo onze afvalberg nog verder te verminderen.
Hieronder nog enkele herinneringen aan onze open deur van 2016. En verder op deze website nog interessante informatie!
Omwille van nuttige infrastructuurwerken die uitgevoerd moeten worden in de loop van de maand juni 2017 aan de afwatering van het kringlooppark - en die het composterf spijtig genoeg gedeeltelijk zullen beschadigen - hebben wij dit jaar de voorbereidende werken - voor de opendeurdag en voor de zomer in het algemeen - beperkt tot onderhoudswerken. Dus iets minder dan de vorige jaren. Na de infrastructuurwerken hopen we dat we de nodige hulp zullen krijgen van de gemeente en zullen we zelf het nodige doen om alles zo goed mogelijk in de originele staat te herstellen
 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Opendeurdagen 2016

opend2016 01opend2016 02opend2016 03

 Naar jaarlijkse gewoonte hielden de Compostmeesters/Kringloopkrachten van Groot-Zandhoven ook nu weer hun open deur en dit op 4 en 5 juni 2016 van 10 tot 17 uur samen met de Velt Eco tuindagen en Natuurpunt. Dat was op het gemeentelijk composterf op de Populierenhoeve vlak naast het kringlooppark te Zandhoven. Voor zondag 5 juni had Velt een fietslus uitgewerkt. De routebeschrijving daarvan vind je via http://www.velt.nu/ecotuindagen. Op zaterdag 4 juni om 15 uur was Ivo Pauwels van de partij, Ivo, eenbekend tuinman van Radio 2 en auteur van diverse boeken. Hij verraste ons met leuke verhalen en antwoordde op jullie tuinvragen. Ook onze imkers van 'de Bij hoort er bij' waren eveneens aanwezig en verschaften veel nuttige info. Dit jaar waren er ook speciale gasten; de ambachtelijke mandenvlechtster Lieve Lieckens en ook Tonny Sannen die zijn 'Compostsifter' demonstreerde en met de jeugd aan het knutselen sloeg.. 

Bewaren

Bewaren

Opendeurdagen 2014

Op 31 mei en 1 juni 2014 hielden de Compostmeesters/Kringloopkrachten van Groot Zandhoven op hun Composterf weer een geslaagd opendeurweekend met 288 bezoekers. Zij werkten samen met Velt, Natuurpunt, Oxfam en KVLV Pulle en werden hierbij  logistiek gesteund door het Gemeentebestuur Zandhoven
Zaterdag gaf Ivo Pauwels samen met de Compostmeesters uitleg over composteren en verraste de aanwezigen met een interessante quiz die de winnares een leuk boek opleverde. Samen met de Imkervereniging De Bij Hoort Erbij 
gaf hij uitleg over de aanwezige hommelkast van Bio Best en de Imkers beantwoordden zater- en zondag  de talloze vragen over de bijen.  Gans het weekend toonde Houtdraaier Bruno Cantrijn zijn kunnen om met afvalhout prachtige dingen te maken!
Zondag was Valkerij Neverland  van de partij met hun educatieve, professionele roofvogeldemonstratie. Deze demo werd twee maal gebracht op een manier die jong en oud fascineerde.
Nadien was het de beurt aan de lesgeefster van KVLV  die onder het motto  "Red de restjes" de aanwezigen handige tips gaf om te voorkomen dat  voedsel in de vuilnisbak terechtkomt. De dames van KVLV Pulle toonden door het maken van zeer lekkere proevertjes, die zeker in de smaak van de aanwezigen vielen,dat zij de boodschap in ieder geval goed begrepen hebben.De kleur- of collagewedstrijd voor de jeugd  leverde 46 prachtige kunstwerkjes .
Op 23 juni   werden de prijzen voor de jeugd en ook deze voor de volwassenen uitgedeeld door de Compostmeesters in het Gemeentehuis van Zandhoven.  
De Compostmeesters houden er aan alle gasten, helpers, vrijwilligers en sponsors nogmaals van ganser harte te bedanken voor hun medewerking. 
 
opendeur 2014 1opendeur 2014 2opendeur 2014 3